Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksista

Kestävyysblogi

Tervetuloa lukemaan Sastin kestävyysblogia. Tältä sivulta löydät mielenkiintoisia artikkeleita kiertotaloudesta ja muusta aiheeseen liittyvästä.

Tekstiilimateriaalit suurennuslasin alla: Mitä kuluttaja ei näe tuoteselosteen taakse?

Mitä tarvitaan, että housut kestävät 20v? Ilmeisesti 100% polyesteria! Siskollani oli 2000-luvun alussa lämpimän näköiset punaiset toppahousut käytössä tallilla, joista olin kovilla pakkasilla kateellinen. Housut ovat suomalaisen firman Sastan (lähes […]

Lue lisää

Tekstiiliteollisuuden ympäristöjalanjäljen pienentämisen keinot suurennuslasin alla

Kierrätys ja uudelleenkäyttö, eivätkö ne ole vähän sama asia? Entä mitä sitten Sastin kudemattojen valmistus on jos ei kierrätystä? – Uudelleenkäytöllä tarkoitetaan tuotteen käyttämistä samana tuotteena. Sasti siis pääasiassa harjoittaa […]

Lue lisää

Ekomerkkejä tarvitaan lisää, mutta niin myös niiden läpinäkyvyyttä

Yritykset ovat viime vuosina tarttuneet yhä enemmän vapaaehtoiseen kestävyyden parantamiseen. Ympäristömerkkejä vilahtelee kaupan hyllyissä, ja kuluttajat kiinnittävätkin yhä enemmän huomiota tuotteiden ja palvelujen ympäristökestävyyteen ja eettisyyteen.

Lue lisää

Mitä päästökompensaatiolla tarkoitetaan?

Viime aikoina on käyty kiihtyvää keskustelua vapaaehtoisesta hiilikompensaatiosta. Mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan kun mainoksessa kerrotaan: ”Olemme kompensoineet päästömme”?

Lue lisää